lördag 3 maj 2014

Våren.

DSC_6599

Snart når våren sin kulmen och naturen grönskar och blad och blommor spränger sina knoppar och slår ut i blom. Kabbelekans blad har växt upp och snart lyser forsens- och åns stränder gula av dess blommor. Redan nu har häggens blad slagit ut och träden har fått en grönskiftande färg.

Men snart stiger också myggorna upp från vattensamlingars botten och vi får en massa aggressiva, nykläckta myggor att dras med, men det är ju helt normalt i våra trakter. (det negativa med våren)

DSC_6600

 

 

 

 

 

 

 

 

Småfåglarnas häckning har ännu inte kommit igång på fullaste allvar, åtminstone holkhäckarna håller ännu endast ett bevakande öga på holkarna, men visar nog ibland ett svagt intresse att dra igång byggandet. Endast ett par pilfinkar har hållit på redan en tid och visat stort intresse för en holk på gården och tycks ha beslutat att denna holk är vår och här har ingen annan något att göra.DSC_6606

 

 

Jag väntar med spänning på att någon skall invadera mina kameraholkar och göra sig hemmastadd i dem. Skulle vara intressant att kunna följa med deras häckning från bobyggandets start tills ungarna är vuxna och lämnar holken.

Inga kommentarer: